Het NAA sponsort Margaretha Consort

Het Margaretha Consort werd opgericht door de celliste Marit Broekroelofs. Zij bracht jonge en talentvolle zangers en instrumentalisten bij elkaar die ze op diverse internationale podia tegen kwam en sinds 2009 vormen zij samen dit dynamische oude muziekensemble.

Het Margaretha Consort legt zich toe op het historisch verantwoord uitvoeren van muziek uit de 16e en 17e eeuw. De musici spelen op oude instrumenten of kopie├źn daarvan en het ensemble als geheel heeft zich gespecialiseerd in de barokke uitvoeringspraktijk. Bij de programmering wordt altijd een combinatie gezocht van bekende werken en muziek die zelden of nooit wordt gehoord.

Het Margaretha Consort werkt op projectbasis. De musici komen een aantal keer per jaar naar Nederland, studeren in een paar dagen een programma in en geven een aantal concerten. Door op deze manier te werken kunnen de kosten laag worden gehouden en is de samenwerking iedere keer weer iets om naar uit te kijken. Het Margaretha Consort werkt regelmatig samen met het Margaretha Choir, een koor van 10 nauwkeurig geselecteerde en goed geschoolde (amateur)zangers.

Kijk op de website van het Margaretha Consort voor meer informatie en voor de geplande optredens.

Met deze sponsoring wordt ons “moet u eens horen…” wel heel praktisch!