Shakespearetheater Diever

Het Shakespearetheater in Diever is een begrip. De jaarlijkse voorstellingen met globaal duizend zitplaatsen aan weerszijden van het podium zijn de laatste jaren compleet uitverkocht. Het Shakespearetheater draait grotendeels op de 150 vrijwilligers. Deze worden ondersteunt door beroepskrachten.

“Discipline, fantasie en vernuft” aldus Jacques J. d’Ancona in het Dagblad van het Noorden met een waardering van 4 uit 5 sterren. “Ieder jaar weet het Shakespearetheater Diever te verrassen en te sprankelen” volgens de Theaterkrant. En “De Getemde Feeks is verrukkelijke mix van slapstick en spectaculair teksttoneel” met 4 van 5 sterren volgens de Volkskrant.

Kortom, een prachtig spektakel in een prachtig open lucht theater. Het theater ligt midden in een bosrijke omgeving dat uiteraard bijdraagt aan de sfeer. In de omgeving van het theater liggen ook woningen. Het Shakespearetheater heeft ons gevraagd om een geluidsonderzoek uit te voeren om ook alles voor de omgevingsvergunning goed op orde te hebben. Dit mede naar aanleiding van het in gebruik nemen van het Globetheater. Het geluidsonderzoek vangt de gehele dynamiek van de theatervoorstelling inclusief applaus, toegift, de aan- en afvoer, het parkeren en dergelijke.